Verhalen vertellen

Iets vertellen terwijl iedereen luistert lijkt logisch maar is in de praktijk nog niet zo makkelijk. Hoe krijgt je luisteraars zo ver dat ze ademloos meegaan in jouw verhaal?

In deze workshop leren leerlingen hun stem zo te gebruiken dat een luisterend oor gegarandeerd is. Ook leren ze over de juiste timing, en het gebruiken van emotie in je verhaal. De opbouw van een verhaal waarin er bijvoorbeeld een climax ontstaat wordt uit de doeken gedaan. De workshopdocent is een ervaren verhalenverteller en begeleidt de leerlingen in het verzinnen van een eigen verhaal. Dit wordt uitgewerkt tot een vertelling die kan worden gepresenteerd. Iets vertellen wordt nooit meer hetzelfde na deze workshop!

Opbouw
Na een introductie waarbij de docent de technieken en begrippen van het verhalen vertellen uitlegt, worden de leerlingen aan het werk gezet met het maken van een eigen verhaal. De eisen waaraan een goed verhaal moet voldoen en de eigen inbreng en creativiteit wordt tijdens het maken door de docent aangesproken. Als afsluiting worden de verschillende vertellingen opgevoerd en kan er worden gereageerd op de verschillende verhalen.

Leerdoelen

  • Leerlingen kennen de ingrediënten van een goed verhaal en weten hoe ze een verhaal kunnen brengen met intonatie en timing.
  • Ze kunnen de presentatietechnieken toepassen die maken dat het publiek niet afhaakt.
  • Leerlingen leren om zelfverzekerd voor een groep te staan door de technieken toe te passen en zichzelf te blijven tijdens het vertellen van hun verhaal.
  • De leerlingen worden uitgedaagd hun eigen persoonlijkheid mee te nemen in hun performance.
  • De creativiteit, eigen inbreng en het improvisatievermogen van de leerlingen wordt aangeraakt en verder onwikkeld.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~30 leerlingen

Benodigdheden
Een ruim lokaal. Tafels en stoelen moeten makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. De stoelen staan bij aanvang van de workshop in een halve cirkel.

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Materiaalkosten
Geen


Contact