Schimmenspel

Tijdens het schimmenspel gaan de leerlingen aan de slag met licht en donker. Ze spelen een verhaal achter een wit doek waarop een lamp gericht is.

Opbouw
Aan het begin van de workshop worden de leerlingen in 4 groepen verdeeld. Elke groep krijgt een emotie om uit te beelden. De schaduwen worden gevormd door lampjes die schijnen op de leerlingen. De schaduwen zijn te zien op het witte doek, wat dit een super kunstig effect geeft!
Nadat de groepen dit hebben gedaan, gaan ze verder met een vervolgopdracht. Tijdens deze vervolgopdracht werken de leerlingen in tweetallen. De duo’s gaan een fysieke scène maken. Bij de laatste opdracht gaan de leerlingen een slapstickscene maken in kleine groepjes. Hier gaan ze hun eigen scène maken.

Leerdoelen

  • de leerling leert hoe hij een emotie in fysiek spel/beweging kan laten zien
  • de leerling leert een korte, beeldende scene te maken
  • de leerling leert enkele slapsticktechnieken (denk aan vertraging, uitvergroting etc)
  • de leerling leert zijn fantasie om te zetten in beeldend spel
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Schimmenspel voor de basisschool? Ga dan naar Grotebroer.com met de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor de middelbare school.


Extra informatie

Duur
Minimaal 75 min Maximaal 120 min

Deelnemers
Minimaal 6 Maximaal 22

Benodigdheden
Een ruim lokaal. Tafels en stoelen moeten makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. De stoelen staan bij aanvang van de workshop in een kring.

Wat verzorgen wij
Het witte doek, de lampen.

Materiaalkosten
Voor het gebruik van de materialen rekenen wij €25,00 materiaalkosten.


Contact