Presenteren

Iets goed kunnen presenteren is een vaardigheid waar je je hele leven profijt van hebt. Jezelf recht doen, niet wegcijferen, zorgen dat je goed uit je woorden kunt komen, jezelf laten zien, maar ook goed luisteren naar je toehoorders, het zijn allemaal belangrijke elementen die zelfs in dagelijkse omgang met mensen, ook los van het podium belangrijk zijn.

In deze workshop leer je hoe je iets moet presenteren voor een groep. Daar komen veel zaken bij kijken zoals verbale en non-verbale communicatie, stemgebruik, mimiek en beweging. Aan het einde van deze workshop weet je dat het staan voor een groep niet eng is en kan het voorkomen dat je het zelfs heel leuk gaat vinden!

Opbouw
Er wordt eerst uitgelegd hoe communicatie werkt en wat jouw aandeel is hierin. Hoe lichaamstaal communiceert en hoe je je stem gebruikt komt aan de orde. Verder bestaat deze workshop uit oefenen, zowel individueel als in kleine groepjes. Natuurlijk wordt er feedback gegeven door de docent, zodat je snel leert. Je leert je boodschap in een goede vorm te gieten en waar een goede speech aan voldoet.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren zichzelf kennen en werken aan het overkomen van hun eventuele spreekangst.
  • Ze worden vertrouwd gemaakt in het presenteren voor een groep.
  • Ze leren hun lichaam en stem goed te gebruiken tijdens een presentatie, ze weten hoe een goede presentatie wordt opgebouwd en ontdekken wat hun sterke en minder sterke punten zijn.
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Presenteren voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~30 leerlingen

Benodigdheden
Een ruim lokaal

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Materiaalkosten
Geen


Contact