Streetbeats

Een muzikaal spektakel en héél veel plezier! Dat is de workshop Streetbeats van Kleinkunstig. Door gebruik te maken van stokken, vaten, tonnen en jerrycans van verschillende groottes ontstaat er een ware muzikale sensatie.

Opbouw
Aan het begin van de workshop maken de leerlingen kennis met de basis van het slagwerk. Dan is het tijd om te gaan spelen! De workshopdocent speelt patronen voor die door de leerlingen worden nagespeeld. Als dit lukt gaan de leerlingen in groepen door elkaar spelen. Concentratie en teamwork zijn vereist!

Uiteindelijk ontstaat er een beat in drie of vier partijen die worden gerouleerd. Een ritmisch spektakel en heel veel plezier!

Leerdoelen

  • Centraal staat het genieten van ritme en muziek
  • De leerlingen maken kennis met verschillende muzikale aspecten
  • De leerlingen leren geconcentreerd te werken in teamverband
  • De leerlingen leren deze kennis toe te passen door met eigen ideeën te komen, zelf ritmes te maken of te soleren
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Streetbeats voor de basisschool? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor de middelbare school.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~20 leerlingen

Benodigdheden
De voorkeur gaat uit naar een ruime locatie die niet ver van een ingang is. Houd rekening met enig geluidsoverlast in aangrenzende ruimtes.

Wat verzorgen wij
Onze workshopdocent neemt alle tonnen, vaten, stokken, jerrycans en overige materialen mee.

Materiaalkosten
Voor het gebruik van de materialen rekenen wij €32,50 materiaalkosten per dag.


Contact