Slagwerk

In deze workshop worden niet alleen drums en bongo’s gebruikt om ritmes op te produceren. Ook worden emmers, flessen en pannen gebruikt. Kortom: Percussie in de breedste zin van het woord.

De verschillende instrumenten worden door de leerlingen uitgeprobeerd terwijl de basistechnieken aan bod komen. Ook wordt er uitgedaagd om te improviseren en samen te werken aan een klinkend ritme die als afsluiter wordt uitgevoerd

Opbouw
Na een introductie waarbij de docent de leerlingen laat kennismaken met de verschillende instrumenten, krijgen de leerlingen gelegenheid om te oefenen op de uiteenlopende percussie-instrumenten. Uiteindelijk kiest iedereen een instrument en wordt er via improvisatie gewerkt aan een stuk met een intro, middenstuk en afsluiting. Dit stuk wordt aan het einde van de workshop uitgevoerd. De workshop sluit af met ruimte om de ervaringen van de leerlingen en de docent te bespreken.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren zich muzikaal te uiten en ervaren verschillende percussie-instrumenten.
  • Ze ervaren ook dat alledaagse voorwerpen als instrument gebruikt kunnen worden.
  • Ze leren improviseren, samenspelen en samenwerken als groep.
  • Hierbij moet er goed geluisterd worden naar elkaar en leren de leerlingen rekening houden met de ander.
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Slagwerk voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~20 leerlingen

Benodigdheden
De voorkeur gaat uit naar een ruime locatie die niet ver van een ingang is. Houd rekening met enig geluidsoverlast in aangrenzende ruimtes.

Wat verzorgen wij
Onze workshopdocent neemt alle instrumenten en overige materialen mee.

Materiaalkosten
Voor de huur van de instrumenten rekenen wij € 65,00 materiaalkosten.


Contact