iPad Jam

Al wordt de iPad tegenwoordig overal ingezet, de iPad als muziekinstrument gebruiken doe je niet zomaar. In deze workshop wordt er zelfs geleerd hoe je samen met anderen muziek kunt maken.

Deze workshop is zeer passend voor iPadklassen, maar ook scholen zonder iPads kunnen deze workshop zeker boeken: in dat geval worden er iPads gehuurd. Muzikale voorkennis is bij deze workshop niet nodig! Je wordt goed begeleid door onze docenten waardoor je veel leert in korte tijd.

Opbouw
De workshop start met een klassikale presentatie van de iPad. Hier worden de basistechnieken van het programma Garageband uitgelegd en leren de deelnemers de verschillende iPad-muziekinstrumenten kennen. De leerlingen worden opgedeeld in groepjes van 4 bandleden: Drums, Basgitaar, Gitaar en Toetsen. Eerst oefent iedereen op individueel zijn eigen instrument, dit oefenen gebeurt met behulp van akkoorden en akkoordenschema’s die klassikaal worden uitgelegd. Daarna worden de iPads op elkaar aangesloten en kunnen de leerlingen gaan samenspelen. Samen bedenken ze een opbouw van hun nummer en oefenen ze deze opbouw. Natuurlijk wordt de workshop afgesloten met een wervelend optreden van de diverse bandjes. De optredens kunnen ook aan het einde van de workshopdag plaatsvinden, dit gaat in overleg.

Leerdoelen

  • Op een laagdrempelige manier leren samenspelen met 'muziekinstrumenten'. De nadruk ligt hierbij op het goed leren tellen.
  • Leren werken met het begrip 'akkoorden' en 'akkoordenschema'.
  • Samenwerken en afspraken maken over de opbouw van het nummer.
  • Leren doorzetten als het spelen niet gelijk goed gaat.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~20 leerlingen

Benodigdheden
- Een ruim lokaal
- iPads met de app 'Garageband'

Wat verzorgen wij
Onze workshopdocent neemt alle overige materialen mee.

Materiaalkosten
Om de iPads op elkaar aan te sluiten moet een set gehuurd worden. De kosten hiervoor zijn €270,00 per dag. Op de iPads moet de app 'Garageband' staan. We moeten een in-app aankoop doen van €4,49. Optioneel kunnen de iPads ook gehuurd worden. De kosten hiervoor zijn €1090,00 per dag.


Contact