Vloggen

Vertel jouw verhaal in een vlog!

Vloggen is het maken van een videoblog, oftewel een vlog. Jij vertelt jouw verhaal voor de camera in slechts 2 minuten. Dit is een korte en krachtige manier om jouw kijkers aan te spreken en ze iets te vertellen dat jij belangrijk, opvallend of leuk vindt. Voor het maken van een vlog is niet veel nodig. Het belangrijkste zijn een camera, een presentator en een verhaal.

Een van de bekendste vloggers op dit moment is Enzo Knol. Sinds juni 2013 uploadt hij iedere dag een vlog naar zijn YouTube kanaal over wat hij die dag heeft meegemaakt. Hij neemt zijn camera overal mee naartoe, zelfs de meest ongemakkelijke situaties worden gefilmd.

Opbouw

De workshop begint met een korte introductie op de kunst van het vloggen met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. De leerlingen gaan aan de slag met een onderwerp uit hun eigen leven. Na het uitproberen en filmen van hun verhaal, monteren de leerlingen hun eigen vlog. Zo leren ze over de opname- en montagetechnieken die worden toegepast in veel vlogs. Aan het einde van de workshop nemen we de tijd om ervaringen uit te wisselen met elkaar en de vlogs te bekijken.

Leerdoelen

De leerlingen leren samen te werken en creatieve keuzes te maken voor een gezamenlijk product.
De leerlingen leren een eigen verhaal te presenteren en vorm te geven.
De leerlingen worden uitgedaagd na te denken over het gebruik en de impact van online video.
Het toepassen van simpele opname- en montagetechnieken.

Benieuwd naar meer informatie over de workshop Vloggen voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
90, 100 of 120 minuten

Doelgroep
Onderbouw voortgezet onderwijs, alle leerniveaus.

Deelnemers
10 tot ~25 leerlingen

Benodigdheden
Een lokaal met beamer of digibord, wifi.

Wat verzorgen wij
iPads met montageprogramma, storyboardsheets

Materiaalkosten
Voor het gebruiken van de iPads rekenen wij € 50,00 materiaalkosten per ronde.


Contact