Tango

Dansen en de show stelen doe je met de Argentijnse Tango. Hier geen suffe stijldanslessen, maar juist nadruk op de eigen creativiteit van jongeren. De basics hebben ze snel onder de knie, waarna het dansen kan beginnen.

De sociale competenties van de jongeren worden aangesproken: Het is geen kunst om in je eentje te dansen, de grote uitdaging is juist om samen met een danspartner mooie combinaties van passen te maken. Want zoals iedereen weet: it takes two to tango!

Opbouw
De workshop start met een warming-up. Daarna wordt de Argentijnse Tango aangeleerd, maar dan niet op traditionele stijldans-manier, maar met creatieve en swingende elementen waardoor de deelnemers verrast worden en niemand meer stil kan blijven staan. De Tango wordt aangeleerd via een aantal basisbewegingen waarop voortgeborduurd kan worden. De deelnemers worden uitgedaagd om te improviseren, eigen inbreng wordt gewaardeerd! Ook wordt er al dansend geleerd over de rijke cultuur van de Argentijnse Tango, waarbij ook de muziek en de poëzie aan de orde komt.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de Tango door middel van het voordoen-nadoen principe: ze leren door de bewegingen van de docent na te doen
  • Leerlingen leren zowel op het creatieve als het sociale vlak van deze workshop.
  • De deelnemers worden uitgedaagd hun eigen creativiteit te ontwikkelen binnen het dansen.
  • Improvisatie en uiteindelijk het maken van een eigen dans zorgen voor lef en initiatief bij de deelnemers.
  • Er wordt geleerd rekening te houden met elkaar en met de danspartner. Hoe je leidt en hoe je volgt krijgt aandacht tijdens het dansen, hier gaat het om de vaardigheid om ruimte in te nemen maar ook om ruimte aan de ander te geven. Dus geen geduw en getrek, maar op een prettige manier samen zoeken naar een balans in het geven en innemen van ruimte.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~30 leerlingen

Benodigdheden
Gymzaal of ruim lokaal

Wat verzorgen wij
De workshopdocent zorgt voor een geluidsinstallatie en overige materialen.

Materiaalkosten
Geen


Contact