Free Running

Free running is ontstaan in Frankrijk, het wordt ook wel “The Art of Motion” genoemd. Tijdens deze workshop leer je de beginselen van Parcour en Tricking, dit zijn de twee elementen van freerunning.

Opbouw

De gediplomeerde docent geeft informatie en vertelt ook kort over de historie van freerunning. Hierna gaan de leerlingen aan de slag. Zij beginnen eerst met het oefenen van simpele sprongen en breiden dit steeds meer uit. Naar aanleiding van het niveau leren leerlingen moeilijkere sprongen te maken. Tijdens freerunning is het de bedoeling je te verplaatsen van A naar B, het is wel de bedoeling dit op een sierlijke wijze te doen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld salto’s.

Leerdoelen

  • Lichamelijke ontwikkeling
  • Creatieve aaneenschakeling van sprongen
  • Samenwerken en vertrouwen
  • Anticiperen
Benieuwd naar meer informatie over de workshop Free Running voor basisscholen? Ga dan naar Grotebroer.com voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor het voortgezet onderwijs, kijk dan verder op Cultuurdag.nl of ga naar Kleinkunstig.nl. Hier vind je alle actuele informatie over de workshops voor middelbare scholen.


Extra informatie

Duur
75, 90 of 100 minuten

Deelnemers
Vanaf 10 leerlingen

Benodigdheden
Een gymlokaal met gymtoestellen (de workshop docent zet deze op). Bij elke workshop verwachten wij dat er een docent van de school aanwezig is tijdens de workshop.

Wat verzorgen wij
Een gediplomeerde gym- of turn docent die de workshop verzorgd, muziekinstallatie.

Materiaalkosten
Geen

Extra docent
Bij groepen groter dan 20 leerlingen is het verplicht een assistent te boeken. De kosten hiervan zijn 250 euro per dag.


Contact