Ballon modelleren

Wat zit er allemaal in een ballon? Lucht en een heleboel figuren! Die moeten alleen nog even tevoorschijn gehaald worden. Dat begint met basistechnieken en –vormen, maar het wordt al snel moeilijker en vooral mooier. Aan het eind maken leerlingen zelfbedachte creaties. 

Opbouw
De workshop wordt verzorgd door een echte goochelaar. De goochelaar geeft tijdens de introductie voorbeelden van goocheltrucs met ballonnen. Na de uitleg gaan de leerlingen oefenen met de basis van het ballon modelleren. Ze komen er dan achter dat dit toch uitdagender is dan ze misschien in eerste instantie dachten. Als de groep de basis te pakken heeft wordt daarop voortgeborduurd met ingewikkeldere figuren. Aan het einde van de workshop krijgen de leerlingen de gelegenheid om ook zelf vormen te verzinnen en in ballonnen te maken.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basis van het ballonmodelleren.
  • Leerlignen leren doorzetten en leren hun eigen creativiteit en fantasie in te zetten bij het maken van de figuren uit ballonnen.
Benieuwd naar meer informatie over de workshop ballon modelleren voor middelbare scholen? Ga dan naar Kleinkunstig.nl voor de meest actuele opzet! Voor informatie over workshops voor primair onderwijs, ga dan naar Grotebroer.com. Hier vind je alle informatie over workshops voor basisscholen.


Extra informatie

Duur
60, 75, 90, 100 of 120 minuten

Deelnemers
Van 10 tot ~20 leerlingen

Benodigdheden
Een ruim lokaal

Wat verzorgen wij
Alle materialen worden verzorgd door onze workshopdocent.

Materiaalkosten
Voor het gebruik van de ballonnen rekenen wij €50,00 per ronde.


Contact